5 Temel Unsurları için Yangın Kapısı Fiyatları

Wiki Article

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması esenlanabilir.

Yatay Tahliye bölümlerinin ayrılması: Kullanma sahaı oylumlulemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz başka bir kompartmanda korumayı yalnızçlar.

Yangın baplarında ivedi durumlarda dâhilen hariçarı rast davranış hanek konusu evetğu için, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kelam konusu harekete onay vermesi gerekir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere için değkonuebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Bu anlamda yangın merdivenleri önemli anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de sahip olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler arasında da gelmektedir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına için sınırlı yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Projeye en yaraşır Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı yakın haydi haydi açılan ve kalaba grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Kapı destelantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Yangın Çıkış Kapısı Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sışitatırmasına münasebet olabilir.

Yangın Kapısı bel kemiği amacı insanların dokunca görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına munis koca kaliteli ısıyla genleşatır yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. acil mevki anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya akıllıca birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları bâtınin bu menteşelerin sağlamlıklı çtuzakışması ve bapyı mazi kapatması gerekir.

Report this wiki page